An e mail address of someone figure out

Bewerkt door Maluniu

3 Methoden:Een verloren e-mailadres opsporenHet internet doorzoekenEen poging doen om het adres te raden

Als je probeert om in contact te komen met een vriend van vroeger of een mogelijke klant, kan dat een stuk lastiger zijn als je het e-mailadres van die persoon (nog) niet hebt. Gelukkig zijn er enkele manieren waarop je dat felbegeerde e-mailadres op kunt sporen. Lees verder om over elke manier een beetje meer te weten te komen.

Advertentie

Stappen

Methode 1 van 3: Een verloren e-mailadres opsporen

 1. Een e mailadres van iemand achterhalen
  1

  Zoek door alle mappen in je e-mailaccount.[1] Als je ooit contact hebt gehad met de persoon via je huidige e-mailadres of via een oud e-mailadres dat je niet meer gebruikt maar nog steeds hebt, gebruik dan de zoekfunctie van je e-mailprogramma of e-maildienst om het verloren adres op te zoeken.

  • Zoek op de naam van de persoon of de domeinnaam, als je die weet. Als het zoeken op de volledige naam van de persoon geen resultaten oplevert, zoek dan met aparte zoekopdrachten naar de voornaam, de achternaam of de bijnaam van de persoon.
  • Denk terug aan een mailwisseling die je ooit met de persoon in kwestie gehad hebt en gebruik in je zoekopdracht een mogelijk onderwerp van die mailwisseling. Als je bijvoorbeeld met de persoon samengewerkt hebt aan een bepaalde opdracht, gebruik dan de naam daarvan in je zoekopdracht.

  Advertentie

 2. Een e mailadres van iemand achterhalen
  2

  Vraag degene persoonlijk of per telefoon naar zijn of haar e-mailadres. Als je iemand die je kent iets per e-mail moet sturen, maar je bent zijn of haar e-mailadres verloren, dan is het helemaal niet erg om degene even snel op te bellen of te sms’en. Als je degene regelmatig ziet, dan kun je zelfs wachten totdat je hem of haar weer tegenkomt voordat je de vraag stelt.

  • Als je probeert om in contact te komen met een klant of een mogelijke samenwerkingspartner, bel dan het bedrijf op waar degene werkt en praat met de receptioniste. Als het bedrijf de e-mailadressen van de werknemers niet privé houdt, dan heeft de receptioniste waarschijnlijk een lijst van alle adressen waarop ze kan kijken en het adres voor je kan opzoeken.
 3. Een e mailadres van iemand achterhalen
  3

  Bekijk je visitekaartjes. Wanneer je voor je werk op zoek bent naar een e-mailadres, vraag jezelf dan af of je misschien het visitekaartje van die persoon hebt. Als dit zo is, zoek het kaartje dan op. Op een visitekaartje staat gewoonlijk een e-mailadres vermeld.

  • Als je het visitekaartje niet tussen al je andere kaartjes kunt vinden, doorzoek dan je portemonnee, de laden van je bureau en elke andere plek waar het kaartje misschien zou kunnen liggen.
  • Ook al kun je het visitekaartje van de persoon in kwestie niet vinden, probeer op z’n minst te zoeken naar een visitekaartje van iemand die bij hetzelfde bedrijf werkt. Je kunt dat kaartje als een opstapje gebruiken om uiteindelijk het juiste e-mailadres te vinden.
 4. Een e mailadres van iemand achterhalen
  4

  Vraag familie of gezamenlijke vrienden. Als je goed overweg kunt met een familielid van degene of als jullie een gezamenlijke vriend hebben, stuur deze persoon dan een bericht waarin je om het e-mailadres vraagt.

  • Als je het e-mailadres van dit familielid of die vriend hebt of als jullie vrienden op een sociale netwerksite zijn, stuur dan een e-mail of privébericht om te zien of hij of zij het e-mailadres weet of iemand kent die het misschien wel weet.
  • Als je dit familielid of die vriend niet goed genoeg kent en dus zijn of haar e-mailadres niet hebt, dan is dit een stuk lastiger. Je zou het nog steeds kunnen vragen wanneer je hem of haar weer ziet. Leg kort uit hoe je het e-mailadres kwijt bent geraakt en waarom je het nodig hebt. Op deze manier vertrouwt de ander je en zal hij of zij je het adres geven.
 5. Een e mailadres van iemand achterhalen
  5

  Gebruik een oud e-mailadres om het nieuwe adres te vinden. Als het e-mailadres dat jij hebt al enkele jaren oud is en je denkt dat het misschien niet meer gebruikt wordt, dan kun je enkele handige websites gebruiken. Hiermee kun je uitzoeken wat het nieuwe e-mailadres zou kunnen zijn, op basis van het oude adres dat je hebt.

Methode 2 van 3: Het internet doorzoeken

 1. Een e mailadres van iemand achterhalen
  1

  Zoek naar de naam van de persoon. Als de persoon waar je naar zoekt een vrij unieke naam heeft, dan kun je degene waarschijnlijk vinden door gewoon te zoeken met een zoekmachine. Als je zoekopdracht relevante resultaten oplevert, lees deze dan door en kijk of er contactgegevens instaan.

  • Zoeken naar een “exacte combinatie van woorden” levert de beste zoekresultaten op. Zet de naam van de persoon tussen dubbele aanhalingstekens en zoek daarop.
  • Je kunt alleen de naam van de persoon in je zoekopdracht opnemen en hopen dat je dan misschien een webpagina met contactgegevens tegenkomt, maar je kunt ook een woord of een woordcombinatie als “e-mail,” “e-mailadres,” “contact,” “contactgegevens” of “neem contact met me op” toevoegen om je zoekopdracht te verfijnen. Op deze manier is de kans groter dat je een webpagina vindt met de contactgegevens van de persoon in kwestie.[2]
 2. Een e mailadres van iemand achterhalen
  2

  Probeer een andere, gerelateerde zoekopdracht. Vaak vind je helemaal niets als je gewoon naar een naam zoekt. Verfijn je zoekopdracht door een plaatsnaam, bedrijfsnaam, naam van een school of andere persoonlijke informatie toe te voegen. Waarschijnlijk lukt het dan beter om de juiste persoon te vinden evenals zijn of haar e-mailadres.

  • Zet de volledige naam van de persoon tussen dubbele aanhalingstekens zodat je naar die exacte combinatie van woorden zoekt. Voeg na de naam de woonplaats, het bedrijf of de school van de persoon toe, of een club waar hij of zij lid van is. Zet alleen de naam tussen aanhalingstekens.
  • Als je een webpagina of website van een bedrijf, universiteit, school of groep kunt vinden waar de persoon bijhoort, dan kun je deze URL ook aan je zoekopdracht toevoegen.
 3. Een e mailadres van iemand achterhalen
  3

  Controleer profielen op sociale netwerksites.[3] Je kunt elke bekende sociale netwerksite apart bezoeken en de zoekfunctie van die site gebruiken om naar de naam van de persoon te zoeken, maar je kunt ook de naam van een sociale netwerksite aan je zoekopdracht in Google of een andere zoekmachine toevoegen om deze te verfijnen.

  • Overweeg om Facebook, Twitter, Myspace, LinkedIn, Instagram, Google+ of een andere populaire sociale netwerksite te proberen. Elk van deze sites heeft een eigen zoekfunctie ergens op de homepage die je kunt gebruiken om mee te zoeken.
  • Je kunt ook de volledige naam van de persoon intypen bij een zoekmachine gevolgd door de naam van een sociale netwerksite. Zo krijg je misschien meer resultaten. Als je bijvoorbeeld de naam van een gerelateerd bedrijf of een plaatsnaam toevoegt om je zoekopdracht te verfijnen, zijn de zoekresultaten waarschijnlijk specifieker en heb je er meer aan.
 4. Een e mailadres van iemand achterhalen
  4

  Probeer een directory of online adresboek. Ondanks dat er niet veel directory’s op internet te vinden zijn en deze sites lang niet alle contactgegevens bevatten, kan het zijn dat je toch iets vindt wanneer je er een probeert.

Methode 3 van 3: Een poging doen om het adres te raden

 1. Een e mailadres van iemand achterhalen
  1

  Zoek naar een mogelijke domeinnaam voor een bedrijf of school. Als je weet waar de persoon werkt of naar school gaat dan is de kans groot dat je de domeinnaam kunt vinden die het bedrijf of de school gebruikt voor hun e-mailadressen.

  • Zoek op internet naar de naam van de school waar de persoon naartoe gaat of het bedrijf waar degene werkt. De meeste scholen en bedrijven zou je gemakkelijk moeten kunnen vinden, maar als de naam veel voorkomt kan het zijn dat je ook een plaatsnaam aan je zoekopdracht moet toevoegen.
  • Wanneer je de website vindt, probeer dan @willekeurigbedrijf.nl uit als het achterste gedeelte van het e-mailadres (vul in plaats van “willekeurigbedrijf.nl” het adres van de gevonden website in).
 2. Een e mailadres van iemand achterhalen
  2

  Probeer enkele van de meest voorkomende domeinnamen. Als je geen correcte domeinnaam voor de werkgever of school van de persoon in kwestie kunt vinden, probeer dan om blind te gokken en de domeinnamen van de meest populaire gratis e-maildiensten te gebruiken.

  • Als je niet weet waar je moet beginnen, probeer dan:
   • Gmail (@gmail.com)
   • Yahoo (@yahoo.com)
   • Hotmail (@hotmail.com)
   • Live Mail (@live.com of @live.nl)
   • Outlook (@outlook.com)
  • Merk op dat de kans nu wel kleiner is dat je een goed zoekresultaat krijgt, maar als je geen andere opties hebt kan dit zeker het proberen waard zijn.
 3. Een e mailadres van iemand achterhalen
  3

  Probeer verschillende combinaties van namen en voorletters uit. Je hebt natuurlijk in geen geval de zekerheid dat je hiermee ook daadwerkelijk een e-mailadres vindt. Toch kun je zeggen dat als je naar een “officieel” e-mailadres van welke soort dan ook zoekt, zoals van een bedrijf of een school, de gebruikersnaam voor een e-mailadres waarschijnlijk bestaat uit een combinatie van een voornaam, achternaam en voorletters.

  • Als je de opbouw van de e-mailadressen van een bedrijf of school kunt achterhalen door te kijken naar andere e-mailadressen op de website, dan kun je waarschijnlijk de gebruikersnaam van de persoon in kwestie uitvogelen. Als elke gebruikersnaam bijvoorbeeld bestaat uit de eerste voorletter en de volledige achternaam van een persoon, dan kun je ervan uitgaan dat het e-mailadres van Jan Jansen jjansen@willekeurigbedrijf.nl is.
  • Andere mogelijkheden kunnen zijn:
   • voornaam.achternaam@willekeurigdomein.nl
   • voornaam_achternaam@willekeurigdomein.nl
   • voornaamachternaam@willekeurigdomein.nl
   • eerstevoorletter_achternaam@willekeurigdomein.nl
   • achternaam@willekeurigdomein.nl
   • voornaamachternaamvoorletter@willekeurigdomein.nl

  Advertentie

Tips

 • Gebruik je Gmail, dan kun je de extensie Rapportive gebruiken om het e-mailadres van iemand te achterhalen.

Advertentie

Waarschuwingen

 • Ook al zijn er genoeg goede redenen om het e-mailadres van iemand op te sporen, het is belangrijk dat je weet wanneer je moet stoppen. Als je bijvoorbeeld het persoonlijke e-mailadres van een aantrekkelijke kennis, klasgenoot of willekeurige persoon in de kroeg probeert te vinden, dan hoef je hier waarschijnlijk niet zoveel moeite voor te doen. Als dat e-mailadres niet openbaar is of als je het niet van een gezamenlijke vriend kunt krijgen, dan kun je gezien worden als stalker en uiteindelijk een hele hoop problemen krijgen.
 • Het zou eigenlijk niet gezegd hoeven worden, maar het is strafbaar om iemand te stalken. Als je van plan bent om de informatie in dit artikel te gebruiken om iemand via internet te stalken dan kun je vervolgd worden als je gepakt wordt.

Benodigdheden

 • Uitgeprinte e-mails, faxberichten of andere schriftelijke communicatie
 • Adresboeken van school of werk
 • Visitekaartje

This article is automatically posted by WP-AutoPost : WordPress AutoBlog plugin
Minimum Requirements, WP-AutoPost


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *