Browser history logs

Bewerkt door Proeflezer

5 Methoden:ChromeInternet ExplorerFirefoxSafariOpera

Ben je bang dat iets in je browsergeschiedenis je later zal gaan achtervolgen? Heb je per ongeluk de pagina die je aan het bekijken was weggeklikt en heb je deze snel weer nodig? Alle browsers slaan je browsergeschiedenis op, waarin je snel kunt zien welke pagina’s je bezocht hebt en wanneer. Ga naar Stap 1 hieronder om erachter te komen hoe je de browsergeschiedenis kunt bekijken van de browser die je gebruikt.

Advertentie

Stappen

Methode 1 van 5: Chrome

 1. Browsergeschiedenis bekijken
  1

  Klik op het Chrome-menu (☰). Deze knop kun je vinden in de rechterbovenhoek van je browser.

  Advertentie

 2. Browsergeschiedenis bekijken
  2

  Klik op “Geschiedenis”. Je zult nu een lijst te zien krijgen van je opgeslagen browsergeschiedenis. Je kunt ook op ^ Ctrl+H drukken om deze pagina direct te openen.

  • Als je op meerdere apparaten ingelogd bent in Chrome, dan zul je alle gesynchroniseerde browsergeschiedenis te zien krijgen. Je kunt de verschillende apparaten boven aan de pagina zien.
 3. Browsergeschiedenis bekijken
  3

  Doorzoek je geschiedenis. Gebruik het zoekvak boven aan de pagina “Geschiedenis” om je browsergeschiedenis te doorzoeken. De resultaten zullen worden weergegeven in de lijst met geschiedenis.

 4. Browsergeschiedenis bekijken
  4

  Verwijder je geschiedenis. Om je browsergeschiedenis te verwijderen klik je op de knop Browsegegevens wissen…. Zorg ervoor dat er een vinkje staat in het vakje voor “Browsegeschiedenis.”

 5. Browsergeschiedenis bekijken
  5

  Bekijk je geschiedenis op een mobiel apparaat. Open Chrome op je mobiele apparaat. Tik op de knop voor het Chrome-menu (dat ziet eruit als ☰ of drie verticale vierkantjes) en kies voor “Geschiedenis.” Je zult nu de gesynchroniseerde browsergeschiedenis voor al je apparaten te zien krijgen.[1]

Methode 2 van 5: Internet Explorer

 1. Browsergeschiedenis bekijken
  1

  Bekijk de browsergeschiedenis in nieuwere versies van Internet Explorer. Klik op het icoontje in de vorm van een ster (☆) in de rechterbovenhoek van je browservenster. In de zijbalk die nu verschijnt kies je voor het tabblad “Geschiedenis.”

  • Je browsergeschiedenis wordt standaard geordend op datum. Je kunt het keuzemenu boven aan het tabblad gebruiken om je geschiedenis op een andere manier te ordenen, bijvoorbeeld aan de hand van de pagina’s die je het meest bezocht hebt.
  • Kies voor de optie “Zoekgeschiedenis” in het keuzemenu om te kunnen zoeken naar specifieke pagina’s in je browsergeschiedenis. Er verschijnt een zoekvak waarin je je zoekopdracht kunt typen.
 2. Browsergeschiedenis bekijken
  2

  Bekijk de browsergeschiedenis in oudere versies van Internet Explorer. Klik op de knop “Favorieten” in de rechterbovenhoek van het browservenster. In de zijbalk die nu verschijnt kies je voor het tabblad “Geschiedenis.”

 3. Browsergeschiedenis bekijken
  3

  Verwijder je geschiedenis. Om je browsergeschiedenis te verwijderen klik je op het icoontje van een tandwiel (nieuwere versies) of op het menu “Extra” en vervolgens op “Internetopties” (oudere versies). Klik op “Browsegeschiedenis verwijderen.” In de nieuwere versies kun je deze optie vinden in het submenu “Beveiliging,” in oudere versies in het tabblad “Algemeen.”

  • Zorg ervoor dat er een vinkje staat in het vakje voor “Geschiedenis.”

Methode 3 van 5: Firefox

 1. Browsergeschiedenis bekijken
  1

  Klik op het Firefox-menu. Deze kun je vinden in de rechterbovenhoek, boven de tabbladen van de verschillende webpagina’s.

 2. Browsergeschiedenis bekijken
  2

  Klik op de optie “Geschiedenis”. Het venster “Bibliotheek” zal nu geopend worden. Hierin kun je je browsergeschiedenis bekijken. Je kunt ook klikken op ^ Ctrl+ Shift+H om dit venster direct te openen.

 3. Browsergeschiedenis bekijken
  3

  Doorzoek je geschiedenis. Gebruik het zoekvak in de rechterbovenhoek van het venster “Bibliotheek” om naar specifieke pagina’s in je geschiedenis te zoeken.

 4. Browsergeschiedenis bekijken
  4

  Verwijder je geschiedenis. Je kunt aparte pagina’s in je geschiedenis verwijderen door er in het venster “Bibliotheek” met de rechtermuisknop op te klikken en dan te kiezen voor “Deze pagina verwijderen.” Je kunt je hele browsergeschiedenis wissen door in het Firefox-menu te klikken op “Geschiedenis” en daarna te kiezen voor de optie “Recente geschiedenis wissen.” Je kunt ook de toetsencombinatie ^ Ctrl+ Shift+ Del gebruiken. Zorg ervoor dat er een vinkje staat in het vakje voor “Navigatie- & downloadgeschiedenis.”[2]

 5. Browsergeschiedenis bekijken
  5

  Bekijk je geschiedenis op een mobiel apparaat. Om je geschiedenis te bekijken in Firefox voor Android open je een nieuw tabblad in je browser. Boven aan het venster en onder de adresbalk zie je een menu. Standaard zal dit op “Topwebsites” staan. Maak een veegbeweging van links naar rechts om de pagina “Geschiedenis” te openen.

  • Om losse pagina’s te verwijderen, druk je langere tijd op een bepaalde webpagina.
  • Om je gehele browsergeschiedenis te verwijderen tik je op de knop “Menu” en kies je voor “Instellingen.” Tik op “Privacy” en daarna op “Privégegevens wissen.” Zorg ervoor dat er een vinkje staat in het vakje voor “Navigatie- & downloadgeschiedenis.”[3]

Methode 4 van 5: Safari

 1. Browsergeschiedenis bekijken
  1

  Klik op het menu “Geschiedenis”. Je kunt dit menu vinden in de menubalk bovenaan, tussen “Weergave” en “Bladwijzers.”

 2. Browsergeschiedenis bekijken
  2

  Bekijk je geschiedenis. In het menu zul je de tien webpagina’s zien die je het laatst bezocht hebt. Andere pagina’s worden weergegeven in de submenu’s, geordend op datum.

 3. Browsergeschiedenis bekijken
  3

  Verwijder je geschiedenis. Klik op de optie “Wis geschiedenis” onderin het Geschiedenismenu om alle pagina’s te verwijderen. Je zult om bevestiging gevraagd worden voordat alle geschiedenis verwijderd wordt.

 4. Browsergeschiedenis bekijken
  4

  Bekijk de geschiedenis op je iPhone of iPad. Open Safari op je mobiele apparaat. Tik op de knop “Bladwijzers” naast de adresbalk (deze knop lijkt op een opengeslagen boek). Tik daarna op de optie “Geschiedenis.” Je zult nu je recente browsergeschiedenis te zien krijgen, geordend op datum.

  • Je kunt de browsergeschiedenis op je mobiele apparaat verwijderen door te kiezen voor “Instellingen,” daarna te kiezen voor Safari (doorgaans kun je Safari vinden in de vierde groep met opties) en tenslotte te tikken op “Wis geschiedenis.”
   Browsergeschiedenis bekijken

Methode 5 van 5: Opera

 1. Browsergeschiedenis bekijken
  1

  Klik op het Opera-menu. Dit menu kun je in de linkerbovenhoek vinden, boven de tabbladen van de verschillende webpagina’s.

 2. Browsergeschiedenis bekijken
  2

  Klik op de optie “Geschiedenis”. Er opent zich nu een nieuw tabblad genaamd “Geschiedenis,” waarin je alle pagina’s kunt terugvinden die je onlangs bezocht hebt. Je kunt in plaats daarvan ook de toetsencombinatie ^ Ctrl+H gebruiken om dit tabblad direct te openen.

 3. Browsergeschiedenis bekijken
  3

  Bekijk je geschiedenis. Je kunt het menu aan de linkerkant van het tabblad gebruiken om de pagina’s te bekijken die je op eerdere data hebt bezocht. Je kunt ook het zoekvak gebruiken om specifieke pagina’s op te zoeken.

 4. Browsergeschiedenis bekijken
  4

  Verwijder je geschiedenis. Om je geschiedenis te verwijderen klik je op de knop Browsegegevens wissen…. Zorg ervoor dat er een vinkje staat in het vakje voor “Browsegeschiedenis wissen.”[4]

  Advertentie

Tips

 • Met de meeste browsers kun je ook in privémodus internetten. Er wordt dan geen geschiedenis bewaard van die bepaalde internetsessie.

Advertentie

This article is automatically posted by WP-AutoPost : WordPress AutoBlog plugin
Promotion, WP-AutoPost


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *