Clear the history of websites you’ve visited

Bewerkt door Allyson, Proeflezer, Maluniu

4 Methoden:Webgeschiedenis verwijderen in ChromeWebgeschiedenis verwijderen in FirefoxWebgeschiedenis verwijderen in SafariWebgeschiedenis verwijderen in Internet Explorer

Zoek je een manier om je digitale sporen uit te wissen? Lees dit artikel om te leren hoe je je geschiedenis van bezochte websites kunt wissen, voor welke browser dan ook, zelfs op je iPad.

Advertentie

Stappen

Methode 1 van 4: Webgeschiedenis verwijderen in Chrome

 1. De geschiedenis van bezochte websites wissen
  1

  Open de pagina met de browsegeschiedenis. Klik op het Chrome-menu op de browserwerkbalk. Je herkent de knop aan het pictogram van drie horizontale balkjes, rechts boven in het venster. Je kunt ook op Ctrl+H drukken om op de geschiedenispagina te komen.

  Advertentie

 2. De geschiedenis van bezochte websites wissen
  2

  Verwijder alle data. Om je browsegeschiedenis volledig te wissen klik je op de knop “Browsegeschiedenis wissen”. Nu opent een venster waarin je kunt aangeven wat je precies wilt wissen. Selecteer de eerste optie om alles te wissen. Je kunt er ook voor kiezen om alleen recente browsegeschiedenis te verwijderen.

  • Je kunt aangeven of je eventueel bewaarde wachtwoorden ook wilt wissen. Als je de instellingen niet verandert zullen de bewaarde wachtwoorden worden verwijderd.
   De geschiedenis van bezochte websites wissen
 3. De geschiedenis van bezochte websites wissen
  3

  Selecteer specifieke pagina’s. Als je alleen specifieke pagina’s wilt verwijderen uit de geschiedenislijst kun je per pagina het selectievakje ernaast aanvinken. Als je alle gewenste pagina’s hebt geselecteerd klik je op “Geselecteerde items verwijderen” bovenaan het venster.

 4. De geschiedenis van bezochte websites wissen
  4

  Gebruik de Incognitomodus. Als je niet wilt dat bezochte pagina’s bewaard worden in de browsegeschiedenis kun je de Incognitomodus activeren. Het brrowsen zal verder exact hetzelfde zijn, alleen worden je activiteiten niet vastgelegd. Om de Incognitomodus te activeren klik je op de menuknop en selecteer je “Nieuw incognitovenster”. Je kunt het ook doen met de volgende toetscombinatie: Ctrl+Shift+N. Er wordt een nieuw venster geopend en het incognitopictogram wordt in de hoek weergegeven.

Methode 2 van 4: Webgeschiedenis verwijderen in Firefox

 1. De geschiedenis van bezochte websites wissen
  1

  Open het Firefox-menu. Je vindt de knop links boven in je venster. Beweeg je muis over de optie “Geschiedenis”.

 2. De geschiedenis van bezochte websites wissen
  2

  Verwijder je geschiedenis. Om de geschiedenis te wissen klik je op “Recente geschiedenis wissen…”. Nu opent een nieuw venster. Selecteer de hoeveelheid geschiedenis die je wilt wissen. Als je alles wilt wissen klik je op de laatste optie.

  • Je komt ook in dit menu met de volgende toetscombinatie: Ctrl+Shift+Del.
   De geschiedenis van bezochte websites wissen
  • Klik vervolgens naast het pijltje op “Details” om exact aan te geven welke gegevens je wilt wissen. Je kunt ook aangeven dat je bewaarde wachtwoorden wilt wissen.
   De geschiedenis van bezochte websites wissen
 3. De geschiedenis van bezochte websites wissen
  3

  Verwijder specifieke pagina’s. Klik boven in het Firefox-venster op de knop “Firefox”, ga naar het menu “Geschiedenis” en selecteer “Alle geschiedenis tonen” om het venster “Bibliotheek” te openen. Klik op de pictogrammen van de kalender om de begin- en startdatum te bepalen.

  • Klik daarna in de zoekresultaten met de rechtermuisknop op de website die je wilt verwijderen en selecteer “Deze website vergeten”.
   De geschiedenis van bezochte websites wissen
 4. De geschiedenis van bezochte websites wissen
  4

  Open een privévenster. Om ervoor te zorgen dat de browsegeschiedenis niet wordt opgeslagen kun je een “privévenster” openen. Klik op de knop “Firefox” en selecteer “Nieuw privévenster”. Een andere manier om een privévenster te openen is door de toetscombinatie Ctrl+Shift+P in te drukken. Als de privénavigatiemodus is geactiveerd is de knop “Firefox” paars gekleurd. Je kunt tegelijkertijd andere vensters geopend hebben die geen privénavigatievensters zijn.

Methode 3 van 4: Webgeschiedenis verwijderen in Safari

 1. De geschiedenis van bezochte websites wissen
  1

  Stel safari opnieuw in. Als je je webgeschiedenis wilt verwijderen bij Safari klik je op het menu “Safari” rechts boven in het venster. Klik op “Stel Safari opnieuw in…”. In het venster dat nu opent kun je aangeven wat je wilt wissen.

  • Je kunt hier ook aangeven dat je bewaarde wachtwoorden wilt wissen.
   De geschiedenis van bezochte websites wissen
 2. De geschiedenis van bezochte websites wissen
  2

  Open het menu Geschiedenis. Als je niet alle instellingen van Safari wilt wissen, maar alleen je geschiedenis open je het menu “Geschiedenis”. Klik op “Wis geschiedenis…”. Er wordt je nu gevraagd van welke periode je de geschiedenis wilt verwijderen.

 3. De geschiedenis van bezochte websites wissen
  3

  Verwijder specifieke pagina’s. Als je alleen sommige pagina’s wilt verwijderen uit de geschiedenis klik je op het menu “Geschiedenis” en vervolgens op “Toon volledige geschiedenis…”. Selecteer de pagina’s die je wilt verwijderen, klik op je rechtermuisknop en selecteer “Verwijderen”.

 4. De geschiedenis van bezochte websites wissen
  4

  Activeer Privémodus. Om ervoor te zorgen dat Safari voortaan je geschiedenis niet zal opslaan klik je op het menu “Safari” en selecteer je “Privémodus…”. Bevestig je keuze, dan opent een nieuw venster waarbij de privémodus is geactiveerd.

 5. 5

  Verwijder webgeschiedenis van Safari op een iPad. Open “Instellingen”. Selecteer “Safari” in de linkerkolom. Tik op “Wis geschiedenis”. Bevestig je keuze. Nu zal alle geschiedenis worden gewist.

Methode 4 van 4: Webgeschiedenis verwijderen in Internet Explorer

 1. De geschiedenis van bezochte websites wissen
  1

  Open het menu “Browsegeschiedenis verwijderen”. Klik op de knop Extra (het pictogram van het tandwieltje), ga met de muis over “Beveiliging” en klik vervolgens op “Browsegeschiedenis verwijderen”. Als je niet wilt dat de cookies en bestanden voor websites in je lijst met favorieten worden verwijderd vink je het selectievakje naast “Gegevens van favoriete websites behouden” aan.

  • Je komt ook in het menu met de toetscombinatie Ctrl+Shift+Del.
  • Selecteer welke gegevenscategorieën je wilt verwijderen. Klik op “Verwijderen”.
 2. De geschiedenis van bezochte websites wissen
  2

  Start “InPrivate-navigatie”. Door “InPrivate” te activeren zal je webgeschiedenis niet worden vastgelegd. Klik op “Extra” en beweeg de muis over “Beveiliging”. Selecteer “InPrivate-navigatie”. Er opent nu een nieuw venster waarbij je geschiedenis niet wordt opgeslagen.

  Advertentie

This article is automatically posted by WP-AutoPost : WordPress AutoBlog plugin
How to set CSS selector, WP-AutoPost


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *