So do you find out who has blocked you on Facebook

Aangepast door Chris Hadley, Pmnall, Proeflezer en 1 andere

Terwijl je je Facebookaccount bekijkt ontdek je dat iemand is verdwenen van je vriendenlijst! Misschien had je ruzie of was er een misverstand, en nu vraag je je af of ze je niet alleen als vriend hebben verwijderd, maar ook geblokkeerd. Hier zijn een paar manieren om dat uit te vissen, als je de wil en het geduld hebt voor wat internetdetectivewerk.

Advertentie

Stappen

 1. Zo kom je erachter wie je heeft geblokkeerd op Facebook
  1

  Kijk naar de alternatieven. De stappen hieronder geven een aantal scenario’s waarin het waarschijnlijk is dat je bent geblokkeerd, maar er is geen garantie. Als je mogelijke blokkeerder zelf tijdelijk geblokkeerd is voor het overtreden van Facebookregels, kan dit de reden zijn waarom je ze niet kunt zien. Het kan ook zijn dat de persoon z’n account heeft gedeactiveerd of verwijderd.

  Advertentie

 2. Zo kom je erachter wie je heeft geblokkeerd op Facebook
  2

  Kijk of je onlangs een bericht hebt gehad van deze persoon. Als je geblokkeerd bent, zullen ze je berichten helemaal niet ontvangen. Dus als een persoon reageert op een bericht dat je stuurt, ben je niet geblokkeerd. Als ze niet antwoorden, kan je misschien geblokkeerd zijn. Of ze krijgen je berichten niet omdat ze je hebben geblokkeerd, of ze negeren gewoon je berichten. Ga verder met je onderzoek.

 3. Zo kom je erachter wie je heeft geblokkeerd op Facebook
  3

  Zoek de persoon terwijl je bent ingelogd. Als je ze kunt vinden, weet je zeker dat je niet bent geblokkeerd. (Als iemand je blokkeert, kun je ze niet meer vinden op Facebook.) Als je ze niet kunt vinden, kan het zijn dat je bent geblokkeerd, of dat ze hun privacyinstellingen zo hebben aangepast dat ze niet gevonden kunnen worden.

  • Zoek niet naar deze persoon als je bent ingelogd met een andere account. Als je ze wel met die account vindt en niet met die van jezelf, kan dat verschillende redenen hebben:
   • Als de account die je gebruikt niet bevriend is met die persoon of zijn/haar vrienden, en je voert een standaard zoekactie uit, is dat hetzelfde als zoeken terwijl je bent uitgelogd, wat wordt besproken in de volgende stap. Let op: Als de account die je gebruikt niet bevriend is met die persoon of zijn/haar vrienden en je vindt ze niet, kan je ze toch nog vinden door te bladeren door de vriendenlijst van zijn/haar vrienden. Als je ze op die manier vindt met gebruik van een totaal ongerelateerde account maar ze op die manier niet vindt terwijl je je eigen account gebruikt, is er een grote kans dat ze je hebben geblokkeerd.
   • Als de account die je gebruikt wel bevriend is met die persoon of zijn/haar vrienden, en je vind ze met die account maar niet met die van jezelf, kan het gewoon betekenen dat ze hun privacyinstellingen zo hebben ingesteld dat ze alleen kunnen worden gevonden door die mensen (vrienden, of vrienden van vrienden). Het hoeft niet te betekenen dat je bent geblokkeerd.
 4. Zo kom je erachter wie je heeft geblokkeerd op Facebook
  4

  Zoek naar de persoon op Facebook terwijl je bent uitgelogd. Als je ze kan vinden terwijl je bent uitgelogd maar niet als je bent ingelogd, betekent het dat ze hun instellingen zo hebben staan dat ze door iedereen kunnen worden gevonden behalve jou. Dat betekent dat je bent geblokkeerd.

 5. Zo kom je erachter wie je heeft geblokkeerd op Facebook
  5

  Zoek op Google. Google is de meest gebruikte zoekmachine, dus probeer uit te zoeken of je daar iets kunt vinden over deze mogelijk geblokkeerde vriend.

  • Log uit op Facebook.
  • Zoek de Facebooknaam van de persoon tussen aanhalingstekens. Bijvoorbeeld “Brad Pitt”, “Piet Jansen”, enz.
  • Als er een zoekresultaat is, klik er dan op.
  • Log in een apart venster in op Facebook. Ga terug naar het zoekresultaat en klik er weer op. Is het verschillend? Laat het iets anders zien dan je eerst zag? Staat er dat het profiel niet bestaat? In dat geval ben je waarschijnlijk geblokkeerd.
  • Als de vriend niet opduikt in de zoekresultaten, trek dan geen overhaaste conclusies. Het kan zijn dat ze hun instellingen zo hebben gewijzigd dat hun profiel niet kan worden gevonden door zoekmachines, of hun profiel is gewoon nog niet geïndexeerd door Google.
 6. Zo kom je erachter wie je heeft geblokkeerd op Facebook
  6

  Vraag het anderen. Je loopt zo het risico wanhopig, boos of nieuwsgierig te lijken, maar je kan anderen vragen of ze weten van een probleem. Deze methode is volledig afhankelijk van of je het anderen durft te vragen en kunt omgaan met het feit dat jullie gemeenschappelijke vriend weet dat je bent geblokkeerd:

  • Vraag het gemeenschappelijke vrienden online. Vraag hen of de mogelijke blokkeerder nog steeds actief is op hun nieuwsoverzicht van Facebook. Bij een bevestigend antwoord weet je dat je bent geblokkeerd.
  • Vraag het vrienden offline. Als je een hechte offline vriendengroep hebt en een van je offline vrienden heeft je mogelijk geblokkeerd, vraag dan je vrienden of ze iets weten. Nogmaals, je moet klaar zijn voor antwoorden die je misschien liever niet zou horen, en het kan betekenen dat er meer aan de hand is met je persoonlijke vriendschap dan je had gedacht!
 7. Zo kom je erachter wie je heeft geblokkeerd op Facebook
  7

  Wees oplettend. Geen van de volgende punten zijn op zichzelf “bewijzen”, maar ze kunnen helpen het plaatje compleet te maken dat vertelt of je bent geblokkeerd:

  • Gepraat op je Facebookprofiel dat lijkt te gaan over je mogelijk geblokkeerde vriend, of dat nergens over lijkt te gaan zonder dat hij of zij onderdeel is van de updates.
  • Bekijk je eigen updates en zie of je iets hebt gezegd dat mogelijk beledigend was voor je veronderstelde blokkeerder. Je zult hier waarschijnlijk al een voorgevoel over hebben als je hun gevoelens goed kent.
  • Controleer hun Twitternaam als je die kent. Als daar nog steeds een link naar een Facebookadres staat, of als ze tweeten over hun Facebookgebruik, is dat een teken dat ze nog steeds actief zijn op Facebook en dat je misschien bent geblokkeerd.
  • Controleer andere accounts waar je elkaar hebt toegevoegd en waarvan je weet dat deze persoon er een account heeft. Bijvoorbeeld Twitter, YouTube, Ping, LinkedIn enz. Hebben ze je van een van deze verwijderd? Zo ja, dan kan het zijn dat ze je iets proberen te vertellen…
 8. 8

  Laat paranoia, irritatie en bezorgdheid varen. Als iemand besluit je te blokkeren, hoe zeer laat je je leven daardoor dan beïnvloeden? Facebook is alleen maar een extra manier om te communiceren met mensen, en in de echte wereld negeren mensen je soms voor de meest bizarre redenen, en je moet er dan gewoon mee leren leven. Bij Facebook is het niet anders! Probeer het met een goed hart te zien en vat het niet persoonlijk op.

  • Sommige gebruikers van sociale media hebben narcistische trekjes waardoor ze zich snel beledigd of superieur voelen.[1] Dit kan ertoe leiden dat ze snel “vrienden” laten vallen als ze zich beledigd voelen. Als je met een narcist te maken had, kan de blokkering een zegen zijn.
  • Sommige gebruikers van sociale media krijgen opeens last van een drang om hun vriendenlijst op te schonen, in de hoop dat ze een online verslaving kunnen inperken of gewoon om de “ruis” te verwijderen. Je zult hen waarschijnlijk niet op andere gedachten kunnen brengen als dit de reden is van een blokkering. Vind troost in de wetenschap dat als dit de reden is voor een blokkering, je waarschijnlijk niet de enige geblokkeerde bent.
  • Denk goed na over de gevolgen die het heeft als je weet wie je geblokkeerd heeft. Je kunt geen wraak nemen door ze terug te blokkeren – dat maakt ze niets uit! Als het je zo kwaad maakt dat je onbeleefd wilt zijn of gemene dingen over ze wilt zeggen tegen gemeenschappelijke vrienden, was er misschien wel een goede reden dat ze je wilden blokkeren. Het is beter om het te laten varen en te denken “nou en?”.
 9. Zo kom je erachter wie je heeft geblokkeerd op Facebook
  9

  Maak een tweede account aan. Er is nog een andere, heel eenvoudige manier om te weten te komen of iemand je heeft geblokkeerd. Als je een ander e-mailadres hebt (zo niet, maak er dan een aan), maak dan een nieuwe Facebookaccount aan en kijk of je de persoon via deze nieuwe account kunt zien.

  Advertentie

Tips

 • Als je nog steeds toegang hebt tot je vriend op andere manieren (bijvoorbeeld Twitter of e-mail), betracht dan voorzichtigheid, zet je trots opzij en vraag je vriend naar de redenen als er een misverstand, vergissing of iets anders in het spel was dat gerepareerd kan worden. Aan de andere kant, als je vriend niet reageert of negatief reageert, laat het dan rusten.
 • Dit is de tekst van de Facebookboodschap als je er niet door kunt komen: “Sorry, deze pagina is niet beschikbaar. Het kan zijn dat de link waar je op hebt geklikt, niet klopt of dat de pagina is verwijderd.”

Advertentie

Waarschuwingen

 • Facebook kan jou of een andere gebruiker tijdelijk de toegang ontzeggen van de site voor “misbruik”. Verwar een persoonlijke blokkering niet met een blokkering die het gevolg is van een daad van jou of de ander die de woede van Facebook heeft gewekt!
 • Gebruik geen sites die beweren te weten wie jou blokkeert, of sites die om je persoonlijke gegevens vragen. Dit geldt voor elk sociaal netwerk – niet alleen Facebook!

Dingen die je nodig hebt

 • Toegang tot je Facebookaccount
 • Internettoegang

This article is automatically posted by WP-AutoPost : WordPress AutoBlog plugin
Update Log, WP-AutoPost


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *